از سافت استارترها برای کاهش جریان و کنترل گشتاور راه اندازی در موتورهای الکتریکی استفاده می شود. سافت استارترهای زیمیس از پیشرفته ترین تجهیزات در این زمینه هستند که در بهینه سازی عملکرد موتورهای الکتریکی نقش مهمی را ایفا می نمایند. سافت استارترها برای کاهش دادن مشکلات ناشی از راه اندازی ناگهانی موتور ها استفاده می شوند. این مشکل می تواند شامل شوک های مکانیکی، افزایش ناگهانی جریان یا افت ولتاژ در شبکه برق باشد.

عملکرد سافت استارتر زیمنس

سافت استارترها به طور کلی جریان و ولتاژ راه اندازی را کنترل کرده و باعث می شوند تا جریان و ولتاژ به آرامی به سرعت نامی خود برسند. به طور معمول سافت استارترها از روش های الکترونیکی برای کنترل کردن جریان و ولتاژ راه اندازی استفاده می کنند. این روش ها می توانند در سه نوع مختلف باشد:

  1.  کنترل ولتاژ
  2.  کنترل زمان
  3.  کنترل جریان

عملکرد سافت استارترها از طریق کنترل ولتاژ

یکی از مهم ترین چالش ها در راه اندازی موتورهای الکتریکی افزایش ناگهانی ولتاژ است به تجهیزات شبکه و کاهش عمر مفید آنها گردد. سافت استارترها این مشکل را با کنترل کردن تدریجی ولتاژ برطرف می کنند. در این روش سافت استارترها از تکنولوژی هایی مانند ترایاک ها و مدارات کنترل استفاده می نمایند تا ولتاژ ورودی به موتور را به صورت پیوسته و با یک شیب کاملا مشخص به تدریج افزایش دهند. کاربران می‌ توانند با توجه به نوع تجهیزات الکترونیکی و ولتاژ مورد نیاز برای راه اندازی این تغییرات ولتاژ را تنظیم کنند. در واقع در سافت استارترهای زیمنس سرعت افزایش یافتن ولتاژ به صورت کامل و بر اساس نیازهای کاربر تنظیم می گردد.
کنترل ولتاژ راه اندازی باعث کنترل جریان راه اندازی نیز می شود که در نتیجه از شوک مکانیکی به سیستم جلوگیری کرده و باعث می شود که بار اضافی وارد سیستم برق می شود. همچنین کاهش دادن افت ولتاژ در شبکه باعث ثبات در سیستم برق رسانی می شود. هر چقدر که تنش های الکتریکی و مکانیکی در سافت استارتر زیمنس کاهش یابد، عمر تجهیزات الکترونیکی نیز بیشتر می ‌شود.

سافت استارتر زیمنس در صنعت

عملکرد سافت استارتر زیمنس از طریق کنترل زمان

کنترل زمان شیوه دیگر عملکرد سافت استارتر های زیمنس است. سافت استارتر زیمنس با روش کنترل زمان باعث بهینه سازی پروسه راه اندازی موتور می شود. در این روش کاربران می توانند مدت زمان لازم برای رسیدن به سرعت نامی موتور را تنظیم نمایند. تنظیم کردن این مدت زمان باعث می شود که جریان و ولتاژ با سرعت کمتر به مقدار نامی خود برسند؛ در نتیجه تنش های مکانیکی و الکتریکی کاهش می یابد. در روش کنترل زمان یک مدار کنترل در سافت استارتر تعبیه شده است که زمان راه اندازی موتور را به صورت دقیق تنظیم می کند. کنترل زمان دو مرحله اصلی دارد:

  • زمان افزایش ولتاژ
  • زمان کاهش ولتاژ

در زمان افزایش ولتاژ، ولتاژ اعمال شده به موتور به صورت تدریجی افزایش می ‌یابد. کاربر می ‌تواند مدت زمان افزایش این ولتاژ را بر اساس شرایط کاری موتور الکتریکی و نوع بار آن تنظیم نماید. هدف در این قسمت این است که ولتاژ موتور الکتریکی با سرعت مشخص از صفر به مقدار نامی خود برسد.

زمان کاهش ولتاژ

زمان کاهش ولتاژ برای توقف موتور است. در کنترل زمان برای کاهش ولتاژ، مدت زمان تنظیم شده برای خاموش شدن دستگاه مشخص می شود. در این حالت ولتاژ با سرعت مشخصی از مقدار نامی به صفر رسیده و موتور الکتریکی خاموش میگردد. این مسئله نیز باعث کاهش شوک ‌های مکانیکی می شود و در نتیجه به افزایش عمر تجهیزات الکترونیکی کمک می کند. همچنین کنترل دقیق زمان راه اندازی باعث کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری و صرفه جویی در هزینه های مصرف انرژی می شود.

کنترل جریان

روش بعدی عملکرد سافت استارتر زیمنس کنترل جریان است. کنترل جریان نیز به دو صورت کلی انجام می شود:

  •  کنترل جریان راه اندازی
  •  کنترل جریان در حین کار

کنترل جریان راه اندازی

به طور معمول در هنگام راه اندازی موتور الکتریکی آن ها به دلیل داشتن بارهای مقاومتی و القایی نیاز به جریان بالا دارند.سافت استارتر زیمنس جریان ورودی به موتور را در هنگام راه اندازی کنترل می کند و باعث می شود که جریان راه اندازی به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کند. در نتیجه از آسیب به تجهیزات الکتریکی در اثر جریان بالا جلوگیری می کند.

کنترل کردن جریان حین کار

کنترل کردن جریان در حین کار نیز از اهمیت ویژه‌ ای برخوردار است. سافت استارترهای زیمنس در حین کار موتور الکتریکی جریان آن را مانیتور می کنند. این مسئله باعث می ‌شود که در صورت بروز شرایط غیرعادی جریان به سرعت به وضعیت عادی بازگردانده شود.

جمع بندی

سافت استار زیمنس یک قطعه الکترونیکی است که جریان، ولتاژ و گشتاور راه اندازی را کنترل می کند. سافت استارتر زیمنس از سه روش کنترل جریان، کنترل ولتاژ و کنترل زمان، راه اندازی موتور را کنترل می کند. راه اندازی نرم موتور الکتریکی باعث کاهش ایجاد شوک الکتریکی و بهبود عملکرد موتور الکتریکی می شود. سافت استارترها هزینه تعمیر و نگهداری سیستم را کاهش داده و باعث افزایش عمر تجهیزات اتوماسیون صنعتی می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + 9 =