SIMATIC S7-1500V جدیدترین PLC زیمنس است، اما به نظر کاملاً متفاوت از هر PLC دیگری است… عمدتاً به این دلیل که از نظر فیزیکی وجود ندارد.

 

PLC مجازی

یک PLC به سادگی برخی از اجزای سخت افزاری است، شبیه به رایانه ای که تنها یک برنامه کاربردی را اجرا می کند که هدف آن تبدیل منطق دیجیتال به ورودی ها و خروجی های بلادرنگ است که اجزا را در دنیای واقعی دستکاری می کند. بزرگترین تفاوت این دو در نحوه اجرای برنامه ها است. یک PLC ورودی ها را اسکن می کند، الگوریتم های منطقی را اجرا می کند و سپس پایانه های خروجی را به ترتیب به روز می کند. یک رایانه شخصی می‌تواند چندین کار را همزمان با استفاده از چند رشته‌بندی و زمان‌بندی انجام دهد. بنابراین چگونه یک PLC می تواند مجازی باشد؟

برای پاسخ به این سوال، باید به زمان استفاده از PLC ها برگردیم.

Siemens_Virtual_PLC_1

PLC مجازی جدید زیمنس انعطاف پذیری، امنیت و دسترسی بیشتر به اتوماسیون صنعتی مدرن را نوید می دهد. تصویر استفاده شده توسط زیمنس

 

تاریخچه PLC ها

PLC چیست ؟ plc ها برای اولین بار در اواخر دهه 1960 مورد استفاده قرار گرفتند و توسط جنرال موتورز پیشگام شدند. در آن زمان کامپیوترها به صورت تجاری در دسترس نبودند و بسیار گران بودند. اکنون، سریع به جلو به امروز. بسیاری از ما قدرت محاسباتی کافی روی تلفن های همراه خود داریم تا کل خط مونتاژ را خودکار کنیم! از آنجایی که یک PLC حافظه را ذخیره می کند و منطق را دقیقاً مانند یک رایانه محاسبه می کند، مجازی سازی یک PLC در رایانه های امروزی کاملاً منطقی است.

شبیه سازی PLC

اکثر نرم افزار PLC زیمنس امروزه روشی برای شبیه سازی کنترلر دارند. در حالی که عملکرد شبیه سازی به عیب یابی مشکلات برنامه نویسی و منطق کمک می کند، نرم افزار قادر به نظارت و کنترل I/O دنیای واقعی به صورت محلی یا از طریق شبکه نیست. این فقط همان چیزی است که ادعا می کند: شبیه سازی رویدادهای دنیای واقعی.

SIMATIC S7-1500V زیمنس

اخیرا زیمنس PLC نرم یا PLC مجازی خود را با نام S7-1500V منتشر کرده است. این کنترلر کاملا مجازی است و بر روی اکثر سرورها یا رایانه های شخصی درجه صنعتی قابل نصب است. این کنترلر در پورتال TIA، PLC زیمنس و نرم افزار اتوماسیون و همچنین پلت فرم محاسباتی Industrial Edge یکپارچه شده است. S7-1500V پشتیبانی از دستگاه تلفن همراه را همراه با انعطاف پذیری چند نمونه ارائه می دهد.

یکی از مزایای اولیه سیستم PLC، محیط برنامه نویسی طراحی شده توسط متخصصان صنعت، برای متخصصان صنعت است. با ادغام 1500 ولت در پرتال TIA، تکنسین ها و مهندسان می توانند از ابزارهای برنامه نویسی آشنا استفاده کنند یا حتی پروژه های موجود را برای استفاده از PLC مجازی تبدیل کنند. plc 1500 زیمنس نمونه اولیه این plc است.

Siemens_Virtual_PLC_2

مهندسانی که با IDE پورتال TIA آشنا هستند برای استقرار پلت فرم S7-1500V مجهزتر خواهند بود. تصویر استفاده شده توسط زیمنس

 

به جای خرید یک PLC جدید، 1500 ولت را می توان بر روی تجهیزات IT موجود یا تجهیزاتی که دیگر در خدمت نیستند نصب کرد. با داشتن ویژگی های امنیتی بهتر سرورها، نصب S7-1500V امکان دسترسی از راه دور آسان تر به PLC را فراهم می کند.

تعامل با همه دستگاه های دنیای واقعی هنوز برای عملکرد ضروری است. مانند یک PLC مدرن، پلتفرم‌های مجازی اجازه می‌دهند تا پورت‌های شبکه برای ارتباط بین ترکیبی تقریباً بی‌پایان از دستگاه‌های I/O توزیع‌شده، کنترل‌کننده‌های موتور/حرکت و برنامه‌های بصری (HMI زیمنس) پیکربندی شوند.

PLC های مجازی قبلی

PLC های مجازی دقیقاً یک مفهوم کاملاً جدید نیستند. سایر شرکت‌ها در گذشته سیستم‌های اساسی را با نرم‌افزارهایی که به شبکه‌های صنعتی متصل می‌شد و می‌توانست دستگاه‌های ورودی/خروجی میدانی را کنترل کند، توسعه داده‌اند، اما اینها معمولاً فقط به حرکت محدود می‌شوند و بسیاری از شبکه‌های صنعتی به نفع سیستم‌های اختصاصی پشتیبانی نمی‌شوند.

مشکل اصلی این گزینه هزینه آن بود. کامپیوترهای سطح بالا قبلاً تقریباً به اندازه PLC ها هزینه داشتند، بنابراین خرید یک رایانه شخصی اختصاصی در صورتی که می توانستید یک PLC را با همان مبلغ خریداری کنید، منطقی نیست. با این حال، با پیشرفت سریع‌تر فناوری رایانه‌های شخصی نسبت به PLC‌ها، تفاوت هزینه کاهش می‌یابد تا ارزش اقتصادی بیشتری برای PLC‌های مجازی به ارمغان بیاورد، که احتمالاً ممکن است بازگشتی داشته باشد.

Siemens_Virtual_PLC_3

S7-1500V آشنایی با سری S7 PLC را با انعطاف پذیری رایانه های شخصی مدرن ترکیب می کند. تصویر استفاده شده توسط زیمنس

 

حرکت به دنیای دیجیتال

دنیای اتوماسیون هر روز با دوقلوهای دیجیتال و نرم افزارهای شبیه سازی مجازی تر و مجازی تر می شود، طولی نمی کشد که کل خط اتوماسیون از یک کامپیوتر خارج می شود. مزیت استفاده از PLC مجازی قابلیت اطمینان و سرعت است.

در حال حاضر، یک مشکل زنجیره تامین وجود دارد که دریافت قطعات اتوماسیون را بدون توجه به جایی که در آن قرار دارید بسیار دشوار می کند. زمان تحویل در برخی PLC ها نزدیک به 300 روز کاری است. برای سازندگان ماشین، این یک مشکل بزرگ است، اما اگر بتوانیم برنامه‌های PLC خود را از رایانه‌ای که می‌توان در عرض یک هفته تحویل داد اجرا کرد، مشکل برطرف می‌شود. جمع‌آوری داده‌ها روی تجهیزات نیز در حال تبدیل شدن به یک روند محبوب است، و با PLC و رایانه‌های شخصی که اجزای مشابهی را به اشتراک می‌گذارند، منطقی است که هر دو سیستم بر روی یک قطعه سخت‌افزار قرار گیرند.

کابوس هر سازنده این است که PLC در طول تولید از کار بیفتد. برخی از شرکت‌ها موجودی قطعات یدکی را نگه می‌دارند، در حالی که برخی دیگر ممکن است نتوانند PLC‌ها را روی قفسه‌ها قرار دهند. یک PLC مجازی را می توان روی یک سرور کلاس تجاری که دارای ابزارهایی برای بازیابی اطلاعات و خرابی سخت افزار است نصب کرد.

چه کسی می داند، یک PLC مجازی ممکن است بهترین کنترل کننده PLC برای پروژه بعدی شما باشد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 11 =