درایو زیمنس سینامیکس V20 در خانواده درایو های Low voltage سینامیکس (SINAMICS) زیمنس، درایو سری Standard Performance Drive زیمنس قرار گرفته است. خانواده درایوهای سینامیکس زیمنس تشکیل شده از سه دسته بندی کلی درایو های Low voltage، درایو های Medium voltage و درایوهای DC، هر کدام از این گروه درایو ها بسته به کاربردی خاصی که می خواهیم از آن استفاده کنیم از مدل های مختلفی تشکیل شده است.

درایو، اینورتر، FC، VFD، VSD، VVVF( variable voltage-variable frequency) و … همگی اسامی هستند که معمولا برای این تجهز بکار برده می شود. درایو زیمنس سینامیکس V20 از سری خانواده سینامیکس از درایوهای زیمنس بوده که درایو به اصطلاح سبک کار و اقتصادی شرکت زیمنس می باشد.

درایو زیمنس

از جمله کاربردهایی که میتوان از درایو زیمنس سینامیکس V20 استفاده کرد عبارتنداز: کمپرسورها، پمپ ها، پمپ های سانترفیوژی، فن های محوری و شعاعی (radial/ axial fan)، فن های سانترفیوژی و نوار نقاله ها.

همینطور که در شکل زیر مشاهده می شود، درایو زیمنس G120C نیز همانند درایو زیمنس V20 جزء خانواده درایوهای standard performance زیمنس و سرو درایو زیمنس V90 جزء خانواده درایوهای Servo drive زیمنس می باشد.

خانواده درایوهای standard performance زیمنس

در شکل زیر در یک غالب متفاوت به تفکیک قابلیت، قدرت عملکرد و قیمت خانواده درایو زیمنس سینامیکس سری V، درایو زیمنس سینامیکس سری G و درایو زیمنس سینامیکس سری S با یکدیگر مقایسه شده اند.

قدرت عملکرد درایو زیمنس سینامیکس سری V

جدول rating سری 230  ولت تک فاز درایو زیمنس سینامیکس V20 :

جدول rating سری 230  ولت تک فاز درایو زیمنس سینامیکس V20 :

جدول rating سری 230  ولت تک فاز درایو زیمنس سینامیکس V20 -2

جدول rating سری 400 ولت سه فاز درایو زیمنس سینامیکس V20 :

جدول rating سری 400 ولت سه فاز درایو زیمنس سینامیکس V20

جدول rating سری 400 ولت سه فاز درایو زیمنس سینامیکس V20-2

جدول rating سری 400 ولت سه فاز درایو زیمنس سینامیکس V20-3

ابعاد و اندازه سایزهای مختلف درایو زیمنس سینامیکس V20 :

ابعاد و اندازه سایزهای مختلف درایو زیمنس سینامیکس V20

ابعاد و اندازه سایزهای مختلف درایو زیمنس سینامیکس V20-2

ورودی و خروجی های کنترلی درایو زیمنس سینامیکس V20 :

تعداد ورودی و خروجی های دیجیتال، ورودی خروجی های آنالوگ و رله های یک درایو و همچنین قابلیت های program کردن آن ها یکی از مهم ترین ویژگی های یک درایو می باشد. درایو زیمنس سینامیکس V20 با داشتن 4 ورودی دیجیتال، 1 خروجی دیجیتال، 1 رله، 2 ورودی آنالوگ و 1 خروجی دیجیتال که همگی بصورت programmable هستند این امکان را برای مصرف کنندکان ارائه می دهد تا کنترل لازم را روی درایو و پروسه مورد نطر داشته باشند.

نکته جالبی که در I/O های این درایو می توان به آن توجه کرد، قابلیت استفاده از 2 ورودی آنالوگ به عنوان ورودی دیجیتال می باشد. عملا در برخی پروژه ها این اتفاق رخ می دهد که تعداد 4 ورودی دیجیتال درایو جوابگوی کار نبوده و همچنین از ورودی های آنالوگ درایو نیز استفاده ای نشده است، پس در اینصورت می توان از ورودی های آنالوگ درایو به عنوان ورودی دیجیتال استفاده کرد.

ورودی و خروجی های کنترلی درایو زیمنس سینامیکس V20

ورودی و خروجی های کنترلی درایو زیمنس سینامیکس V20-2

ویژگی های درایو زیمنس سینامیکس V20 :

لیست کامل مشخصات فنی درایو زیمنس V20 در جدول های زیر قابل مشاهده می باشد. مشخصاتی از قبیل؛ رنج توان، ضریب قدرت، مقدار ولتاژ مجاز ورودی، طرفیت اضافه بار، مقدار فرکانس خروجی، مقدار راندمان، تعداد ورودی و خروجی های اینورتر، ویژگی های کنترلی و پارامتری، مقدار مجاز دمای محیط و رطوبت، مقدار مجاز طول کابل و …

ویژگی های درایو زیمنس سینامیکس V20  ویژگی های درایو زیمنس سینامیکس V20 -2 ویژگی های درایو زیمنس سینامیکس V20 -3 ویژگی های درایو زیمنس سینامیکس V20 -4 ویژگی های درایو زیمنس سینامیکس V20 -5 ویژگی های درایو زیمنس سینامیکس V20 -7

✅ ولتاژ ورودی مجاز اینورتر زیمنس سری V20 :

مقدار ولتاژ ورودی مجاز برای درایو های تک فاز سری V20 زیمنس دارای 240 ولت الی 200 ولت AC با مقدار تلرانس 15- …10+ درصد و برای درایوهای سه فاز 380 ولت الی 480 ولت AC با مقدار تلرانس 15-…10+ درصد می باشد.

✅ حداکثر فرکانس خروجی اینورتر زیمنس سری V20 :

مقدار فرکانس خروجی در درایو زیمنس V20 دارای بازه 0 الی 550 هرتز و مقدار Resolution 0.01 Hz می باشد.

✅ قابلیت شبکه مدباس  RTU بصورت استاندارد :

امروزه در اغلب تجهیزات صنعتی دارا بودن یک پروتکل شبکه دارای اهمیت فراوانی می باشد تا از طریق شبکه با آن تجهیز ارتباط داشت و اعمال دستور و یا خواندن مقادیر مورد نیاز از آن تجهیز به سهولت انجام پذیرد.

درایو زیمنس سینامیکس V20 نیز از این قاعده مستثنا نبوده و برای ارتباط درایو با کنترلرهای مختلف که پروتکل شبکه مدباس RTU را پشتیبانی می کنند، پروتکل شبکه مدباس RTU را بصورت استاندارد پشتیبانی می کند.

قابلیت شبکه مدباس  RTU بصورت استاندارد

✅ brake chopper داخلی بصورت استاندارد:

درایو زیمنس سینامیکس V20 از توان 7.5 کیلووات الی 30 کیلووات دارای brake chopper داخلی (واحد مقاومت ترمز) می باشد. برخورداری از brake chopper بصورت استاندارد در درایو زیمنس سینامیکس V20 ویژگی مهمی است که این درایو از آن برخوردار است.

در مواقعی که اینرسی الکتروموتور دارای اینرسی بالایی است (مثل پمپ ها و فن های سانترفیوژی و یا چرثقیل و بالابرها در حرکت به سمت پایین) و لازم باشد تا الکتروموتور خیلی سریع بایستد  این باعث می شود که الکتروموتور به حالت ژنراتوری برود. حال اگر درایو دارای brake chopper باشد این ولتاژ اضافه را روی مقاومت ترمز سوئیچ کرده و می توان با DECELERATION TIME دلخواه موتور را استوپ کرد. در غیر این صورت و نداشتن brake chopper روی درایو، ما نمی توانیم این قابلیت را داشته باشیم.

ماژول مقاومت ترمز سینامیکس V20 یا Braking module

ماژول مقاومت ترمز سینامیکس V20 یا Braking module :

درایو زیمنس سینامیکس V20 از توان 7.5 کیلووات الی 30 کیلووات دارای ماژول مقاومت ترمز سینامیکس V20 یا Braking module داخلی (واحد مقاومت ترمز) می باشد، اما برای اینکه در سایزهای کوچک تر نیز ما این قابلیت را داشته باشیم باید از آپشن ماژول Braking module استفاده کرد و بصورت یک واحد خارجی این تجهیز را به درایو وصل کرد و واحد مقاومت ترمز را در کلیه سایزهای درایو زیمنس سینامیکس V20 داشته باشیم. Brake resistor

Brake resistor :

همراه با فعال کردن brake chopper (واحد مقاومت ترمز) و استفاده از آن باید یک brake resistor (مقاومت ترمز) با مقدار اهم و کیلووات مشخص و متناسب با درایو به درایو وصل شود.

شرکت زیمنس با ارائه آپشن Brake resistor در درایو زیمنس سینامیکس V20 این امکان را برای مصرف کنندگان فراهم کرده تا در صورت نیاز از این آپشن در درایو خود برای مواقعی که الکتروموتور دچار انرژی برگشتی می شود استفاده کنند.

فیلتر EMC بصورت استاندارد

فیلتر EMC بصورت استاندارد : (Electromagnetic compatible)

درایو ذاتا به دلیل سوئیچ زنی در ورودی و خروجی خود همراه باعث ایجاد نویز در اطراف خود بوده و این امر باعث تداخل درعملکرد کنترلرها و تجهیزات ابزاردقیق که در نزدیکی درایو هستند می شود. برای حل این مشکل و کاهش هر آنچه بیشتر این تداخل الکترومغناطیس (نویز) می توان از فیلتر های EMC در درایو استفاده کرد تا تاثیر این نویز بر تجهیزات دیگر کاهش پیدا کند.

فیلترهای EMC با توجه به کاربرد تجهیزی که فیلتر روی آن در نظر گرفته شده دارای انواع مخنتفی هستند. درایو زیمنس سینامیکس V20 به نسبت توان و سایز هر درایو دارای فیلتر EMC filter category C2،  EMC filter category C1 وEMC filter category C3  می باشد.

درایو زیمنس سینامیکس V20 در سایزهای FSAA و FSAB سری 230 ولت تک فاز بصورت استاندار EMC filter category C1 را دارا می باشد و در سایر سایزها در این درایو  فیلتر EMC بصورت آپشن بوده که می توان از از EMC فیلتر داخلی یا Line filter (فیلتر EMC خارجی ) به عنوان آپشن در ورودی درایو استفاده کرد.

مدهای کاری درایو زیمنس سینامیکس V20 :

مدهای کاری این درایو روی بستر مد v/f بوده، یعنی تنها با کنترل ولتاژ و فرکانس خروجی درایو الکتروموتور را راه اندازی می کند. علاوه بر این شرکت زیمنس برای ارتقا و بالا بردن قابلیت درایو زیمنس سینامیکس V20، قابلیت هایی را تحت عنوان مدهای کنترلی دیگر به مد کنترلی v/f اضافه کرده تا در بارهایی که برای راه اندازی مد کاری v/f (افزایش ولتاژ و فرکانس بصورت خطی) جوابگو و مناسب آن ها نیست، مورد استفاده قرار گیرد. از جمله این مدهای کنترلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

✅ V/f with linear characteristic :

در این مد کنترلی افزایش خطی و همزمان ولتاژ و فرکانس خروجی درایو را خواهیم داشت.

✅ (V/f with FCC (flux current control :

در این مد کنترلی افزایش خطی و همزمان ولتاژ و فرکانس خروجی درایو را خواهیم داشت و علاوه بر آن کنترل مقدار شار موتور در این مد باعث می شود تا راندمان افزایش پیدا کند. (افزایش گشتاور الکتروموتور)

✅ V/f with a quadratic characteristic :

در این مد افزایش ولتاژ و فرکانس خروجی درایو را خواهیم داشت با این تفاوت که نسبت افزایش ولتاژخروجی درایو نسبت به فرکانس خروجی درایو دو برابر بوده که این باعث افزایش گشتاور الکتروموتور می شود. (boost voltage)

✅ V/f with a programmable characteristic :

در این مد می توان منحنی ولتاژ و فرکانس را با نقاطی که خود ما تعیین می کنیم ایجاد کنیم.

✅ V/f with linear characteristic and Economy Mode :

در این مد افزایش خطی و همزمان ولتاژ و فرکانس خروجی درایو و اصلاح کردن ولتاژ خروجی درایو جهت کاهش مصرف انرژی را خواهیم داشت.

✅ Economy Mode:

این قابلیت بصورت خودکار در مد v/f مقدار شار اعمالی به الکتروموتور را برای بهینه کردن مصرف انرژی کنترل می کند. (energy saving)

✅ V/f for textile applications :

در این مد کنترلی افزایش خطی و همزمان ولتاژ و فرکانس خروجی درایو را مخصوص صنایع نساجی خواهیم داشت.

✅ V/f with quadratic characteristic and Economy Mode :

در این مد می توان منحنی ولتاژ و فرکانس را با نقاطی که خود ما تعیین می کنیم ایجاد کنیم و همواره درایو اصلاح کردن مقدار ولتاژ خروجی جهت کاهش مصرف انرژی را نیز مدریت می کند.

✅ V/f control with independent voltage setpoint :

در این مد می توان مقدار ولتاژ را بصورت مستقل از مقدار فرکانس با نقاطی که خود ما تعیین می کنیم ایجاد کنیم.

بردهای الکترونیکی coat شده بصورت استاندارد:

Coat بودن برد های الکترونیکی یک تجهیز باعث می شود تا بتوان آن را در محیط های که از لحاظ تمیز بودن و گرد و غبار دارای وضعیت خوبی نیستند نصب کرد  و آن تجهیز بدون تداخل در عملکرد برد های الکترونیکی خود و طی گذشت زمان در عملکردش تداخلی وارد نشود. درایو زیمنس سینامیکس V20 بصورت استاندارد دارای بردهای الکترونیکی coat شده می باشد که این امر طبق توضیحات بالا باعث می شود تا در صورت قرار گرفتن درایو در معرض گرد و غبار و آلودگی، بردهای الکترونیکی درایو و در نتیجه خود درایو بدون هیج تداخلی در عملکرد آن کار خود را بخوبی انجام دهند.

option) Line reactor) یا چوک ورودی :

همواره ایجاد هارمونیک در شبکه برق یکی از مشکلات اساسی است که در صورت استفاده از درایو این اتفاق رخ می دهد. هارمونیک به وجود آمده با تاثیر در شکل موج ولتاژی و جریانی شبکه برق باعث تداخل در عملکرد سایر تجهیزات سیستم می شود. (مثل بالا رفتن دمای کاری سایر تجهیزات) یکی از عواملی که باعث ایجاد هارمونیک در یک شبکه برق می شود، استفاده از تجهیزاتی می باشد که بصورت غیر خطی از شبکه جریان می کشند.

تجهیزاتی که ساختار اصلی آن ها، قطعات نیمه هادی است بصورت غیر خطی از شبکه جریان می کشند، در نتیجه باعث بالا رفتن سطح هارمونیک در شبکه برق می شوند. حال برای کاهش میزان هارونیک به وجود آمده می توان با استفاده از Line reactor (چوک ورودی) یا چوک ورودی درایو زیمنس در درایو زیمنس میزان این هارمونیک بوجود آمده را تا مقداری کاهش داد. option) Line reactor) یا چوک ورودی

از این رو شرکت زیمنس با ارائه آپشن Line reactor یا چوک ورودی درایو زیمنس در درایو زیمنس سینامیکس V20 این امکان را برای مصرف کنندگان فراهم کرده تا در صورت نیاز از این آپشن در درایو خود برای کاهش هارمونیک استفاده کنند.

option) Line reactor) یا چوک ورودی-2

 order number چوک ورودی درایو زیمنس :

 order number چوک ورودی درایو زیمنس

 ابعاد اندازه چوک ورودی درایو زیمنس :

 ابعاد اندازه چوک ورودی درایو زیمنس

 ابعاد اندازه چوک ورودی درایو زیمنس 2

 ابعاد اندازه چوک ورودی درایو زیمنس-3

 ابعاد اندازه چوک ورودی درایو زیمنس-4

 ابعاد اندازه چوک ورودی درایو زیمنس-5

 ابعاد اندازه چوک ورودی درایو زیمنس-6

 ابعاد اندازه چوک ورودی درایو زیمنس-7

option) Output reactor)

option) Output reactor) :

افزایش فاصله الکتروموتور تا درایو یکی دیگر از مواردی است که در هنگام استفاده از درایو باید به آن توجه ویژه ای داشت. به دنبال فاصله طولانی بین الکتروموتور و درایو، طولانی شدن طول کابل الکتروموتور تا درایو را خواهیم داشت. بیشترین طول کابلی که در درایو زیمنس سینامیکس V20 بصورت استاندارد می توانیم داشته باشیم 100 متر می باشد. (در سایزهای مختلف درایو طول کابل متفاوت است)

حال اگر طول کابل بیشتر از طول کابل استاندارد درایو مورد نیاز باشد می توان از output reactor در خروجی درایو استفاده کنیم. در صورت استفاده از output reactor در خروجی درایو نیز بسته به سایز درایو، ماکزیموم طول کابل ها متفاوت می باشد.

ماکزیموم طول کابل در درایو زیمنس سینامیکس V20:

در جدول زیر می توان با جزئیات بیشتری ماکزیموم طول کابل الکترموتور را بررسی کرد.

ماکزیموم طول کابل در درایو زیمنس سینامیکس V20

option) web server module) :

در حال حاضر راه اندازی و دادن تغییرات از راه دور بر روی تجهیزات اتوماسیون صنعتی دارای اهمیت زیادی بوده و شرکت زیمنس نیز بر روی  تجهیزات خود این قابلیت را در نظر گرفته تا در صورت لزوم هم بتوان از راه دور تجهیز را راه اندازی کرد و هم از راه دور اگر لازم باشد برای برای رفع مشکل بوجود آمده روی تجهیز تغییرات لازم را اعمال کرد و یا حتی اطلاعات لازم را از روی تجهیز از راه دور مشاهده و برداشت کرد. از این رو با در نظر گرفتن ماژول web server بر روی درایو زیمنس سینامیکس V20، می توان از راه دور با استفاده اینترنت از PC و یا تلفن همراه به درایو وصل شد و تغییرات لازم روی تنظیمات درایو را اعمال کرد و یا خطاها را از روی درایو خواند و مشکل درایو را رفع کرد.

option) web server module)

option) web server module)-2 option) web server module)-3

option) parameter loader) :

در مواردی دسترسی به ولتاژ تغذیه مناسب برای وصل کردن به درایو و روشن کردن آن و در نتیجه تنظیم پارامترهای آن امکان ندارد، در این صورت با استفاده از این آپشن درایو زیمنس سینامیکس V20 می توانیم بدون وصل کردن تغذیه درایو، تنظیمات لازم را روی یک یا چند درایو از طریق SD کارت اعمال کنیم.

option) parameter loader)

option) parameter loader)-2

option) parameter loader)-3

option) BOP and BOP interface) : 

در اغلب پروژه های اتوماسیون این درخواست مطرح می شود که کنترل پنل درایو روی درب تابلو برق قرار گیرد تا هم بدون نیاز به باز کردن درب تابلو به تنظیمات درایو دسترسی پیدا کرد و هم بتوان کمیت هایی از قبیل سرعت الکتروموتور و جریان الکتروموتور را از کنترل پنل درایو خواند. از این رو شرکت زیمنس با ارائه آپشن BOP and BOP interface در درایو زیمنس سینامیکس V20 این امکان را برای مصرف کنندگان فراهم کرده تا در صورت نیاز از این آپشن در درایو خود برای نصب کنترل پنل روی درب تابلو استفاده کنند.

option) BOP and BOP interface)

option) BOP and BOP interface) -2

نگاه کلی به آپشن های درایو زیمنس سینامیکس V20 :

نگاه کلی به آپشن های درایو زیمنس سینامیکس V20

امکان نصب بصورت side-by-side :

در مواقعی که در یک تابلو برق لازم باشد چندین درایو نصب شوند و بکار گرفته شوند، عدم اشغال فضای تابلو و space saving دارای اهمیت زیادی می شود تا ابعاد تابلو برق کاهش یافته و در نتیجه هزینه تمام شده مقرون به صرفه باشد. درایو زیمنس سینامیکس V20 با قابلیت نصب بصورت side-by-side (نصب کنارهم و بدون داشتن فاصله عرضی از یکدیگر) این امکان را فراهم می کند تا با حداقل فضای اشغال شده در تابلو بتوان تعداد درایو بیشتری را روی یک تابلو برق نصب کنیم.

نکته ای که در نصب درایوها بصورت side-by-side باید رعایت کرد اعمال گردش هوایی مناسب با هوای مورد نیاز جهت خنک کردن مجموع درایوها و اعمال فضای خالی مناسب برای قسمت پایین و بالای درایو است.

امکان نصب بصورت side-by-side

ماکروهای کنترلی مختلف : (application macro)

همواره آسان و سریع تنظیم کردن درایو یکی از مواردی است که جهت کار کردن با درایو دارای اهمیت زیادی است. در درایو زیمنس سینامیکس V20 چند سری ماکروهای کنترلی ((application macro برای درایو در نظر گرفته شده است تا به سرعت تنظیمات دلخواه را روی درایو اعمال کنیم. بطور مثال میتوان به ماکروهای کنترلی PID Control، Modbus RTU control، Fixed speed، Fixed speed binary mode ، External push button with analog setpoint و…را نام برد.

با انتخاب هر کدام از ماکروهای ذکر شده مثلا ماکرو PID کنترل، پارامترهای مرتبط با کنترل PID درایو مطابق با ماکرو PID تغییر پیدا کرده (قابل مشاهده در منووال درایو زیمنس سینامیکس V20) و دیگر لازم نیست روی تک تک پارامترها تغییرات اعمال کنیم.

قابلیت low overload و high overload در فرم سایز FSE (22KW, 30KW) :

در عمل بارهایی از قبیل نوار نقاله، اکسترودر و… در لحضاتی دچار اضافه بار می شوند، در این صورت اگر مقدار این اضافه بار را در انتخاب توان درایو مد نظر نگرفته باشیم قطعا در راه اندازی آن تجهیز زمانی که اضافه بار اتفاق رخ دهد، درایو دچار مشکل شده و خطا می دهد. به دلیل آنکه توانایی آمپردهی خروجی درایو از مقدار آمپری که الکتروموتور نیاز دارد (در زمان اضافه بار) کم تر بوده و در نتیجه به اصطلاح الکتروموتور زیر بار می ماند.

درایو زیمنس سینامیکس V20 با در نظر گرفتن قابلیت low overload و high overload در فرم سایز FSE (22KW, 30KW)، این امکان را فراهم می کند تا درایو در این توان بتواند بصورت سنگین کار و یا اصطلاحا Heavy overload یا high overload و Low overload یا  light overload  کار کند.

Low Overload / Light Overload / Light Duty (LO): 110% IL- for 60s (cycle time: 300 s)

High Overload / Heavy Overload / Heavy Duty (HO):150% IH- for 60s (cycle time: 300 s)

قابلیت low overload و high overload در فرم سایز FSE (22KW, 30KW)

قابلیت Keep Running mode :

درایو زیمنس سینامیکس V20 این امکان را برای ما فراهم می کند تا وقتی که شبکه برق دارای نوسان بوده و یا اگر برای لحظه کوتاهی برق ورودی درایو قطع و وصل شود، درایو به کار خودش ادامه داده و پروسه پایین دست درایو (الکتروموتور) بدون هیچ اختلال در عملکرد خودش به کار خود ادامه دهد.

قابلیت Keep Running mode

قابلیت نمایش مقدار energy saving :

با استفاده از درایو برای راه اندازی یک الکتروموتور، به دلیل راه اندازی نرم و عدم جریان کشی الکتروموتور در لحظه راه اندازی، مقدار انرژی مصرفی به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا می کند. درایو زیمنس سینامیکس V20 این قابلیت را دارد تا با وارد کردن بهای انرژی، مقدار صرفه جویی در مصرف انرژی و همچنین مقدار گاز CO2 که از تولید آن جلوگیری به عمل آمده است را برای ما نمایش دهد.

قابلیت نمایش مقدار energy saving

قابلیت flying restart :

این قابلیت این امکان را فراهم می کند که اگر الکتروموتور از طریق درایو زیمنس سینامیکس V20 راه اندازی شده باشد و به هر دلیلی فرمان توقف روی درایو اعمال گردد و خروجی درایو قطع بشود ولی الکتروموتور به دلیل داشتن اینرسی به حرکت خود ادامه دهد و ما در این زمان قصد داشته باشیم تا دوباره الکتروموتور راه اندازی شود و به کار خود ادامه دهد، الکتروموتور از ادامه سرعت چرخشی که داشته است شروع به حرکت کرده و سرعت الکتروموتور افزایش پیدا می کند.

اما اگر درایو این قابلیت (flying restart) را نداشته باشد و ما در شرایط فوق اقدام به استارت درایو کنیم، الکتروموتور در هر سرعت حرکتی که باشد، درایو اقدام به قفل کردن شفت الکتروموتور کرده و الکتروموتور را از سرعت صفر شروع به راه اندازی می کند، در این حالت آسیب جدی روی الکتروموتور و همچنین فشار زیادی روی درایو ایجاد می شود.

قابلیت flying restart

قابلیت automatic restart :

این قابلیت روی درایو زیمنس سینامیکس V20 این امکان را فراهم می کند که در صورت بروز خطا روی درایو، با توجه به تنظیمات درایو (مشخص کردن نوع خطا و تعداد دفعات برطرف کردن خطا و …)، خود درایو بدون نیاز به reset کردن توسط اپراتور اقدام به reset کردن خطا شده و به کار خود ادامه می دهد. از این قابلیت می توان در شرایطی که از لحاظ مکانی، دسترسی به درایو وجود ندارد استفاده کرد.

قابلیت monitoring the load torque :

مانیتورینگ یا نمایش میزان گشتاور اعمالی به بار یکی از قابلیت های مهمی است که این امکان را برای ما فراهم می کند تا در صورت اتفاق افتادن underload در الکتروموتور(به طور مثال پاره شدن تسمه نوار نقاله) بتوان آن را تشخیص داده و اقدامات لازم را انجام دهیم. درایو زیمنس سینامیکس V20 این قابلیت را دارا بوده و می توان زمانی که under load اتفاق می افتد از آسیب به بار جلوگیری کند.

قابلیت Super torque :

یکی دیگر از قابلیت های درایو زیمنس سینامیکس V20 قابلیت super toque است. این قابلیت در زمانی که بخواهیم به طور مثال نوارنقاله ای را راه اندازی کنیم که بار روی آن قرار دارد و احتمال زیر بار مانده الکتروموتور زیاد است، استفاده می کنیم. با فعال کردن این قابلیت، درایو در لحظه راه اندازی با گشتاور بیشتری الکتروموتور را راه اندازی می کند و از زیر بار ماندن الکتروموتور جلوگیری می کند.

قابلیت Super torque

قابلیت Direct control of mechanical holding brake :

درایو زیمنس سینامیکس V20 با داشتن قابلیت Direct control of mechanical holding brake می تواند در کاربردهایی که الکتروموتور دارای ترمز مکانیکی است، بصورت هماهنگ با عملکرد ترمز مکانیکی عمل کند.

قابلیت Direct control of mechanical holding brake

قابلیت Wobble function :

در برخی از کاربردها که نیاز باشد در یک فرکانسی بار به اصطلاحا تلوتلو بخورد به دلایل مشخص خود، می توان از قابلیت wbble function استفاده کرد. درایو زیمنس سینامیکس V20 با داشتن قابلیت wobble function این امکان را فراهم می کند.

قابلیت Wobble function

قابلیت Motor staging : 

اگر بخواهیم روی کاربردهایی مثل پمپ و فن کنترل PID را اعمال کنیم و برای کنترل کمیتی که کنترل می شود (مثل فشار آب و …) نیاز باشد تا علاوه بر الکتروموتور اصلی یک یا دو الکتروموتور دیگر نیز مطابق با نیاز بار کار کنند باید عملا یک کنترلر این کار را انجام بدهد.

درایو زیمنس سینامیکس V20 با داشتن قابلیت motor staging این امکان را فراهم می کند که روی کمیت مورد نظر با یک الکتروموتور هم کنترل PID را داشته باشیم (الکتروموتور زیر درایو با دور متغیر) و هم چند الکتروموتور را متناسب با عملکرد PID درایو با استفاده از رله های درایو بصورت راه اندازی مستقیم on و off کنیم.

قابلیت Motor staging

قابلیت Sleep mode :

استفاده از درایو به خودی خود باعث می شود تا energy saving بالایی داشته باشیم یا مصرف انرژی کمی داشته باشیم. با این حال می توان با استفاده از قابلیت sleep mode و استفاده از آن در کاربرد هایی از قبیل پمپ و فن که منحنی عملکرد نمایی دارند و صرفا اگر با دور پایین کار کنند عملا راندمان بسیار پایینی دارند، از کارکردن الکتروموتور در دورهای پایین تر از نقطه کار پمپ و فن جلوگیری کرد و به دنبال آن میزان energy saving به مراتب بالاتری داشته باشیم.

با استفاده از درایو زیمنس سینامیکس V20 و استفاده از قابلیت sleep mode در کاربرد مورد نظر میتوان میزان energy saving را روی بار به شدت افزایش داد و در مصرف انرژی صرفه جویی کرده و در نهایت مقدار بهای انرژی مصرفی را کاهش داد.

قابلیت Sleep mode

قابلیت Pump protection against cavitation :

زمانی که یک پمپ بصورت مستقیم و بدون درایو راه اندازی شود، در این صورت به دلیل شدت پمپاژ در لحظه استارت پمپ، حباب هایی از هوا درون سیال ایجاد می شود که این حباب ها با برخورد به پره های پمپ آسیب جدی به مکانیک پمپ می رساند.(کاویتاسیون) حال با استفاده از درایو زیمنس سینامیکس V20 و راه اندازی پمپ به وسیله آن، به دلیل راه اندازی نرم پمپ از ایجاد حباب های هوا در سیال و تنش های مکانیکی در لحظه راه اندازی و به دنبال آن از آسیب به پمپ جلوگیری به عمل می آید.

قابلیت Pump protection against cavitation

قابلیت Pump clearing :

همواره یکی از مشکلاتی که پمپ ها درگیر آن هستند وجود آلودگی در سیال انتقالی و گیر کردن این آلودگی ها در مسیر پمپاژ است که به طبع آن مشکلات زیادی به وجود می آید. در این موارد و برای رفع این مشکل نیاز است تا جهت چرخش الکتروپمپ برای لحظاتی عکس شود تا این موادی که مسیر پمپاژ را اشغال کرده اند از جای خود تکان خورده و مسیر پمپاژ باز شود.

درایو زیمنس سینامیکس V20 دارای قابلیت pump clearing می باشد و این امکان را فراهم می کند که اگر الکتروپمپ دچار گرفتگی شده باشد با تغییر دادن جهت چرخش الکتروپمپ برای لحظاتی این گرفتگی را برطرف کند و الکتروپمپ به کار خود ادامه دهد.

قابلیت Hammer start :

قابلیت دیگر درایو زیمنس سینامیکس V20، قابلیت Hammer start می باشد. در برخی از کاربردها عملا نیاز است برای راه اندازی الکتروموتور گشتاور بصورت پله ای به آن اعمال شود، در این حالت می توان از قابلیت Hammer start استفاده کرد. با تنظیم کردن پارامترهای مربوط به قابلیت Hemmer start در درایو زیمنس سینامیکس V20 می توان مشکل عدم راه اندازی الکتروموتور به دلیل نیاز به اعمال گشتاور پله ای (به صورت شوک) در لحظه راه اندازی را برطرف کرد.

قابلیت Hammer start

قابلیت Condensation protection Frost protection :

یکی از عواملی که همواره باعث آسیب به الکتروموتور می شود condensation شدن (تشکیل شبنم یا قطرات آب روی سیم پیچ های الکتروموتور) الکتروموتور در مناطقی که دارای رطوبت بالایی می باشد است و یا رخ دادن forst (یخ زدگی) در سیم پیچ های الکتروموتور، راه حل رفع این مشکل گرم نگه داشتن الکتروموتور و یا به عبارت دیگر جلوگیری از بوجود آمدن شبنم و یخ زدگی روی سیم پیچ های الکتروموتور می باشد.

یکی از قابلیت های قابل توجه که شرکت زیمنس در سری درایو های به اصطلاح اقتصادی خود یعنی درایو زیمنس سینامیکس V20 در نظر گرفته است قابلیت های Condensation protection Frost protection است که می تواند از الکتروموتور در مقابل condensation و frost حفاظت کند.

قابلیت Condensation protection Frost protection

قابلیت Dual ramp :

در کاربردهایی که نیاز باشد زمان صعود سرعت وزمان نزول سرعت (ACC/DEC) تغییر کند میتوان از قابلیت Dual ramp استفاده کرد، به این ترتیب که هر زمانی که نیاز بود با ارسال فرمان به درایو، زمان صعود و نزول (ACC/DEC) دوم برای درایو اعمال و تغییر سرعت الکتروموتور با زمان جدید صورت می پذیرد. پس با استفاده از درایو زیمنس سینامیکس V20 و استفاده از قابلیت Dual ramp در کاربرد مورد نظر میتوان 2 زمان (ACC/DEC) متفاوات داشته باشیم و هر زمان که احتیاج بود یکی را فعال کنیم.

قابلیت kinetic buffering :

افت ولتاژ در ولتاژ ورودی درایو منجر به کاهش سطح ولتاژ لینک DC درایو شده که در نهایت باعث می شود تا مقدار گشتاور اعمالی به بار کاهش پیدا بکند و الکتروموتور زیر بار اصطلاحا بماند. در نتیجه با کنترل مقدار کاهش ولتاژ DC می توان از این عمل جلوگیری به عمل بیاوریم. درایو زیمنس سینامیکس V20 با داشتن قابلیت kinetic buffering این امکان را فراهم می کند تا در صورت اتقاق افتادن افت ولتاژ در ورودی درایو، درایو آن را به تحت عنوان خطای افت ولتاژ لینک DC اعلام کند.

قابلیت Imax control :

جریان کشی بیش از ظرفیت نامی درایو توسط الکتروموتور همواره یکی از مهمترین دلایل آسیب به درایو است. درایو زیمنس سینامیکس V20 با داشتن قابلیت Imax control این امکان را فراهم می کند تا با اعمال تنظیمات لازم و بستن جریان خروجی درایو روی مقدار مشخصی از جریان کشی بیش از اندازه الکتروموتور و به طبع آن از آسیب دیدن درایو جلوگیری به عمل آید.

(free function blocks (FFBs:

معمولا در برخی از مواقع این نیاز به وجود می آید که بخواهیم بدون استفاده از کنترلر خاصی با استفاده از خود درایو برخی از فرمان ها را با توابع منطقی (AND، OR و ….) تلفیق کنیم. درایو زیمنس سینامیکس V20 با داشتن قابلیت free function blocks (FFBs) این امکان را فراهم می کند که  در صورت نیاز، از توابع منطقی برای فرمان های خود استفاده کنیم.

(free function blocks (FFBs

قیمت درایو زیمنس سینامیکس V20 :

قیمت درایو زیمنس سینامیکس V20 به دلیل هدفمند بودن شرکت زیمنس جهت ارتقاء در فروش درایو زیمنس سینامیکس V20 و اقتصادی کردن هر آنچه بیشتر تجهیزات low voltage و کنترل دور و درایو زیمنس دارای بازه قیمتی مناسبی است.

گروه فنی و مهندسی اتوماسیون فرسان به عنوان نمایندگی زیمنس، نماینده فروش و خدمات تجهیزات زیمنس بوده و بدین جهت برای راحتی مصرف کننده و صنعتگران محترم برای انتخاب تجهیزات اتوماسیون زیمنس و تجهیزات فشار ضعیف زیمنس تمامی تجهیزات، مجزا به صورت جدول هایی به دو زبان فارسی و انگلیسی برای راحتی مصرف کننده گان محترم تهیه شده تا در انتخاب تجهیرات کوتاه ترین زمان را صرف کنند. برای مشاهده دسته بندی با استفاده از فیلتر های موجود در هر صفحه می توانید به محصول مورد نیاز به راحتی دسترسی داشته باشید .

ویدئو معرفی درایو زیمنس سری سینامیکس V20 

برای مشاهده کاتالوگ کلی درایو زیمنس سینامیکس V20 می توانید از لینک زیر دریافت نمایید

دانلود کاتالوگ درایو زیمنس سینامیکس V20 

دانلود کاتالوگ درایو زیمنس سینامیکس V20 

 

درایو زیمنس G120C در خانواده درایوهای Low voltage سینامیکس (SINAMICS) زیمنس، درایو های سری Standard Performance Drive قرار گرفته است. خانواده درایوهای سینامیکس زیمنس از سه دسته بندی کلی تشکیل شده است؛ درایو های Low voltage، درایو های Medium voltage و درایوهای DC. هر کدام از این خانواده درایوهای نام برده بسته به کاربردی که می خواهیم از آن استفاده کنیم از مدل های مختلفی تشکیل شده است.

خانواده Low voltage درایو زیمنس تشکیل شده از سری standard performance ،high performance ،servo drives ،industrial drives. هر کدام از این گروه خانواده Low voltage بسته به کاربردی که می خواهیم از آن استفاده کنیم مدل های مختلفی را دارا می باشند.

خانواده درایو سینامیکس زیمنس :

برای انتخاب یک درایو، نوع کاربردی که قرار است درایو، الکتروموتور را برای کنترل و راه اندازی آن کاربرد، کنترل کند دارای اهمیت بالایی است. بطور مثال درایوی که برای راه اندازی یک پمپ و فن انتخاب می شود قطعا باید با درایوی که برای راه اندازی یک بال میل یا جرثقیل انتخاب می شود متفاوت باشد. همچنین از نظر رنج توان، هر یک از خانواده های درایو زیمنس به نسبت کاربرد دارای رنج توانی مختلفی می باشد. در شکل زیر به تفکیک نوع کاربرد و رنج توان، تمام درایو های گروه سینامیکس قابل مشاهده می باشد.

خانواده درایو سینامیکس زیمنس

همانطور که در شکل فوق مشاهده می شود، درایو زیمنس V20 نیز جزء خانواده درایوهای standard performance زیمنس می باشد و سرو درایو زیمنس V90 جزء خانواده درایوهای Servo drive زیمنس است. در شکل زیر در یک غالب متفاوت به تفکیک قابلیت، قیمت و قدرت عملکرد خانواده درایو زیمنس سینامیکس سری V، درایو زیمنس سینامیکس سری G و درایو زیمنس سینامیکس سری S با یکدیگر مقایسه شده اند.

خانواده درایو سینامیکس زیمنس 2

درایو، اینورتر، FC، VFD، VSD، VVVF( variable voltage-variable frequency) و … همگی اسامی هستند که معمولا برای این تجهز در صنعت و بازار بکار برده می شود. درایو زیمنس G120C از سری خانواده سینامیکس از درایوهای زیمنس بوده و درایوی با کاربرد عمومی یا General و اصطلاحا سنگین کارتر از درایو زیمنس V20 است. از جمله کاربردهایی که میتوان از درایو زیمنس G120C استفاده کرد عبارت است از: کمپرسور،آسیاب، همزن، انواع نوار نقاله، پمپ، پمپ های سانترفیوژی، فن های محوری و شعاعی (radial/ axial fan) و فن های سانترفیوژی

مشخصات فنی درایو زیمنس G120C :

در جدول زیر می توان با مشخصات فنی از قبیل استانداردهای IEC، درجه حفاظت IP، درجه حرارت مجاز کارکرد و وضعیت فیلتر EMC در درایو زیمنس سینامیکس G120C آشنا شد.

مشخصات فنی درایو زیمنس G120C مشخصات فنی درایو زیمنس G120C - 2

درایو زیمنس G120C را می توان با سه کد اصلی سفارش گذاری کرد. میتوان انتخاب کرد که درایو بصورت استاندارد دارای پروتکل شبکه مدباس RTU یا پروفیباس و یا پروفینت باشد. نکته قابل توجه در انتخاب درایو متناسب با نوع پروتکل شبکه این است که از توان 22 کیلووات یا فریم سایز FSD به بعد تنها با پروتکل شبکه پروفینت بصورت استاندارد ارائه شده است. در جدول زیر می توان تفاوت در کدهای کالا متناسب با پروتکل شبکه و همچنین تعداد I/O های درایو G120C را مشاهده کرد.

جدول تفاوت در کدهای متناسب با پروتکل شبکه

قابلیت های کنترلی اینورتر G120C :

مشخصات و ویژگی های کنترلی در درایو یا اینورتر دارای اهمیت بسزایی می باشد. در شکل زیر می توان تمام قابلیت های کنترلی که اینورتر G120C از آن ها پشتیبانی می کند را مشاهده کرد.

قابلیت های کنترلی اینورتر G120C

در جدول زیر می توان با مشخصات فنی از قبیل بازه ولتاژ کاری، بازه فرکانس در ورودی، فرکانس خروجی درایو G120C در دو مد کنترلی، مقدار Switching frequency، راندمان، ضریب قدرت، ولتاژ خروجی اینورتر زیمنس G120C، مقدار ظرفیت اضافه بار، نوع خنک کنندگی، مقدار ارتفاع از سطح دریا مجاز، جریان اتصال کوتاه، Protection list درایو زیمنس سینامیکس G120C آشنا شد.

فرکانس خروجی درایو G120C

در ادامه توضیحات مفصل درباره مشخصات و  ویژگی های مهم که در جدول های بالا مشاهده شد ارائه داده خواهد شد.

جدول Rating اینورتر زیمنس G120C :

درایو زیمنس G120C دارای رنج توانی 0.05 کیلووات (0.75 اسب بخار) الی 132 کیلووات (150اسب بخار) و فقط بصورت سه فاز می باشد. در جدول زیر می توان کد سایزهای مختلف درایو G120C با فیلتر و بدون فیلتر را مشاهده کرد.

جدول Rating اینورتر زیمنس G120C

در جدول های زیر به ترتیب از کوچکترین سایز درایو G120C یعنی 0.55 کیلووات الی بزرگترین سایز آن یعنی 132 کیلووات، کد سفارش هر درایو، مشخصات الکتریکال، تلفات حرارتی، راندمان، مقدار هوای لازم جهت خنک کنندگی، مقدار نویز صوتی تولیدی، فریم سایز و ابعاد و اندازه هر سایز درایو، نحوه کانکشن در ورودی و خروجی قدرت درایو، ماکزیموم طول کابل تا الکتروموتور قابل مشاهده می باشد و به راحتی و سهولت می توان به اطلاعات لازم دست پیدا کرد.

کوچکترین سایز درایو G120C کوچکترین سایز درایو G120C-2 کوچکترین سایز درایو G120C-3 کوچکترین سایز درایو G120C-4 کوچکترین سایز درایو G120C-5 کوچکترین سایز درایو G120C-7 کوچکترین سایز درایو G120C-8 کوچکترین سایز درایو G120C-7 کوچکترین سایز درایو G120C-8 کوچکترین سایز درایو G120C-9

ابعاد و اندازه سایزهای مختلف درایو زیمنس G120C :

در شکل زیر ابعاد و اندازه فریم سایز FSAA ،FSA ،FSB ،FSC یعنی از توان 0.55 کیلووات الی 18.5 کیلووات قابل مشاهده می باشد.

ابعاد و اندازه سایزهای مختلف درایو زیمنس G120C

ابعاد و اندازه سایزهای مختلف درایو زیمنس G120C-2

در شکل زیر ابعاد و اندازه فریم سایز FSD ،FSE ،FSF  یعنی از توان 22 کیلووات الی 132 کیلووات قابل مشاهده می باشد.

ابعاد و اندازه سایزهای مختلف درایو زیمنس G120C -3

ابعاد و اندازه سایزهای مختلف درایو زیمنس G120C -6

شماتیک نصب درایو زیمنس G120C همراه با آپشن ها :

در شکل زیر نحوه نصب و قرار گرفتن آپشن های درایو G120C از قبیل فیوز، Line filter، چوک ورودی ، چوک خروجی، مقاومت ترمز و کنترل پنل های مختلف درایو زیمنس سینامیکس G120C قابل مشاهده می باشد.

شماتیک نصب درایو زیمنس G120C همراه با آپشن ها

شماتیک مداری I/O ها درایو زیمنس G120C :

در شکل زیر شماتیک مداری I/O های درایو که شامل ورودی های دیجیتال، خروجی دیجیتال، ورودی آنالوگ، خروجی آنالوگ، خروجی رله، ورودی سنسور حرارتی، پروتکل شبکه، دیپ سوئیچ ها، ورودی memory card، ورودی و خروجی قدرت، کانکشن مقاومت ترمز و interface کنترل پنل، interface کابل اتصال به PC قابل مشاهده می باشد. شماتیک زیر اینورتر زیمنس G120C با پروتکل شبکه استاندارد USS/Modbus RTU می باشد.

شماتیک مداری I/O ها درایو زیمنس G120C-2

ورودی و خروجی های کنترلی درایو زیمنس G120C :

تعداد ورودی و خروجی های دیجیتال، ورودی خروجی های آنالوگ و رله های یک درایو و همچنین قابلیت های program کردن آن ها یکی از مهم ترین ویژگی های یک درایو می باشد. درایو زیمنس G120C با داشتن 6 ورودی دیجیتال، 1 خروجی دیجیتال، 1 رله، 1 ورودی آنالوگ، 1 خروجی آنالوگ و 1 خروجی دیجیتال بصورت programmable و ورودی جهت اتصال سنسور temperature موتور این امکان را برای مصرف کنندکان ارائه می دهد تا کنترل لازم را روی درایو و پروسه مورد نظر داشته باشیم.

نکته جالبی که در I/O های این درایو می توان به آن توجه کرد، قابلیت استفاده از ورودی آنالوگ به عنوان ورودی دیجیتال می باشد. عملا در برخی پروژه ها ممکن است که تعداد ورودی های دیجیتال درایو جوابگوی کار نبوده و همچنین از ورودی آنالوگ درایو نیز استفاده ای نشده باشد، در اینصورت می توان از ورودی آنالوگ درایو به عنوان ورودی دیجیتال استفاده کرد.

PTC/KTY interface :

علارغم حفاظت هایی که خود درایو با آنالیز جریان و ولتاژ خروجی می تواند روی الکتروموتور اعمال کند، می توان با استفاده از انواع سنسور temperature که در داخل الکترومور نصب می شود، حفاظت های حرارتی برای کنترل الکتروموتور داشته باشیم تا به محض افزایش دمای الکتروموتور، عملکرد الکتروموتور متوقف شود.

درایو زیمنس G120C با داشتن قابلیت ورودی مجزا جهت اتصال انواع سنورهای PTC، PT1000، KTY و بیمتال این امکان را فراهم می کند تا علاوه بر حفاظت های خود درایو، یک فیدبک ACTUAL از وضعیت دمای الکتروموتور نیز داشته باشیم.

شماتیک Interface های درایو زیمنس G120C فریم سایز FSAA…FSC :

شماتیک Interface های درایو زیمنس G120C فریم سایز FSAA...FSC

شماتیک Interface های درایو زیمنس G120C فریم سایز FSD…FSF :

شماتیک Interface های درایو زیمنس G120C فریم سایز FSD...FSF

قابلیت EXTERNAL SUPPLY در درایو زیمنس G120C :

در مواقعی که بخواهیم اطلاعات درایو را با اینکه تغذیه قدرت آن قطع می باشد، از طریق شبکه یا کنترل پنل درایو مشاهده کنیم یا اینکه درایو علارغم قطع تغذیه قدرت همیشه آماده استارت باشد، احتیاج به این است که برد کنترل درایو همیشه روشن باشد. درایو زیمنس G120C با داشتن قابلیت تغذیه اکسترنال این قابلیت را برای ما فراهم می کند تا در صورت مدار قدرت، همیشه برد کنترل درایو روشن و با اتاق کنترل یا کنترلر ارتباط داشته باشیم.

قابلیت MEMORY CARD در اینورتر زیمنس G120C :

با استفاده از آپشن MEMORY CARD در درایو زیمنس G120C میتوان تنطیمات را روی این کارت ذخیره کرده و با استفاده از آن روی درایوهای دیگر تنطیمات را انتقال داد.

قابلیت MEMORY CARD در اینورتر زیمنس G120C

کنترل پنل BOP در اینورتر زیمنس G120C :

در درایو زیمنس G120C کنترل پنل دستگاه بصورت آپشن می باشد و می توان از 3 مدل کنترل پنل BOP-2 Basic Operator، Intelligent Operator IOP-2 و SINAMICD G120 Smart Access استفاده کرد.

کنترل پنل BOP در اینورتر زیمنس G120C

PC interface USB :

بیشترین دغدغه ای که برای کار با درایو مطرح است امکان وصل شدن با نرم افزار به درایو و تنطیم سریع، آسان و گرفتن BACKUP از درایو می باشد. درایو زیمنس G120C با داشتن یک درگاه USB این امکان را فراهم کرده تا با یک کابل USB ساده و از طریق نرم افزار به درایو متصل شد.

PC interface USB

ویژگی های اینورتر زیمنس G120C :

پروتکل شبکه های صنعتی مختلف بصورت استاندارد :

امروزه در اغلب تجهیزات صنعتی دارا بودن یک پروتکل شبکه دارای اهمیت فراوانی می باشد تا از طریق شبکه با آن تجهیز ارتباط داشت و اعمال دستور و یا خواندن مقادیر مورد نیاز از آن تجهیز به سهولت انجام پذیرد. درایو زیمنس G120C نیز از این قاعده مستثنا نبوده و برای ارتباط درایو با کنترلرهای مختلف پروتکل شبکه های PROFINET/EtherNet/IP ،PROFIBUS DP Modbus RTU/USS را پشتیبانی می کند و در صورت نیاز به هر کدام از این پروتکل ها می توان درایو را با آن پروتکل سفارش گذاری کرد تا بصورت استاندارد آن پروتکل شبکه روی درایو قرار گیرد.

نکته ای که رابطه با پروتکل شبکه در درایو زیمنس G120C قابل توجه است، این است که تنها از توان 30 کیلووات الی 132 کیلووات فقط پروتکل شبکه PROFINET/EtherNet/IP در دسترس برای درایو می باشد.

فیلتر EMC بصورت استاندارد در درایو زیمنس G120C :

همواره به دلیل خاصیت سوئیچ زنی در ورودی و خروجی درایو به نسبت کیفیت ساخت و نوع برند آن با نویز الکنرومغناطیس مواجه خواهیم بود که باعث تداخل در عملکرد کنترلرها و تجهیزات ابزاردقیق مجاور درایو می شود. برای رفع این مشکل و کاهش این تداخل الکترومغناطیس (نویز) از فیلتر های EMC در درایو استفاده می شود تا مقدار این نویز کاهش پیدا کند. (Electromagnetic compatible)

درایو زیمنس G120C دارای دو نوع فیلتر EMC، یکی Line filter class A  و دیگری Line filter class B است.

line filter class A نسبت به line filter class B دارای قدرت فیلتر بیشتری در کاهش نویز می باشد.

line filter class A بصورت داخلی بوده و می توان درایو زیمنس G120C را در سایزهای FSAA الی FSF با این فیلتر و یا بدون این فیلتر سفارش گزاری کرد.

درایو های سایز FSAA الی FSC اگر که بدون فیلتر line filter باشند و ما بخواهیم که این فیلتر را برای این سایز از درایو زیمنس خانواده G120C داشته باشیم، می توان line filter class B را بصورت آپشن و نصب بصورت external برای این سایزهای درایو زیمنس داشته باشیم. در تصاویر زیر میتوان با مشخصات line filter B آشنا شد.

مشخصات line filter B

مشخصات line filter B-2

chopper داخلی بصورت استاندارد در درایو زیمنس G120C :

اینورتر زیمنس G120C در تمام سایزهای خود بصورت استاندارد دارای brake chopper داخلی (واحد مقاومت ترمز) می باشد. برخورداری از brake chopper بصورت استاندارد و Built in در درایو زیمنس G120C ویژگی مهمی است که این درایو از آن برخوردار است. در مواقعی که اینرسی الکتروموتور بالا است (مثل پمپ ها و فن های سانترفیوژی و یا چرثقیل و بالابرها در حرکت به سمت پایین) و لازم است تا الکتروموتور خیلی سریع متوقف شود این باعث می شود که الکتروموتور به حالت ژنراتوری برود.

حال اگر درایو دارای brake chopper باشد این ولتاژ اضافه را روی مقاومت ترمز سوئیچ کرده و می توان با DECELERATION TIME کوتاه موتور را متوقف کرد. در غیر این صورت و نداشتن brake chopper روی درایو، ما نمی توانیم این قابلیت را روی الکتروموتور داشته باشیم.

Brake resistor در درایو زیمنس سینامیکس G120C :

همراه با فعال کردن brake chopper یا واحد مقاومت ترمز و استفاده از آن باید یک brake resistor یا مقاومت ترمز با مقدار اهم و کیلووات مشخص و متناسب با توان درایو به درایو متصل گردد تا مقدار اضافه ولتاژ به وجود آمده روی این مقاومت اهمی تلف شود. شرکت زیمنس با ارائه آپشن Brake resistor در درایو G120C این امکان را فراهم کرده تا در صورت نیاز از این آپشن در درایو  برای مواقعی که بار دارای انرژی برگشتی است استفاده کنند. در شکل زیر می توان تصویر و مشخصات مقاومت ترمز زیمنس مناسب اینورتر زیمنس G120C را مشاهده نمود.

Brake resistor در درایو زیمنس سینامیکس G120C   Brake resistor در درایو زیمنس سینامیکس G120C-2

طرز صحیح نصب مقاومت ترمز دراینورتر زیمنس سینامیکس G120C :

طرز صحیح نصب مقاومت ترمز دراینورتر زیمنس سینامیکس G120C طرز صحیح نصب مقاومت ترمز دراینورتر زیمنس سینامیکس G120C-2

ابعاد و اندازه مقاومت ترمز اینورتر سینامیکس G120C :

ابعاد و اندازه مقاومت ترمز اینورتر سینامیکس G120C

نتیجه گیری :

گروه فنی و مهندسی اتوماسیون فرسان به عنوان نمایندگی زیمنس، نماینده فروش و خدمات تجهیزات زیمنس بوده و بدین جهت برای راحتی مصرف کننده و صنعتگران محترم برای انتخاب تجهیزات اتوماسیون زیمنس و تجهیزات فشار ضعیف زیمنس تمامی تجهیزات، مجزا به صورت جدول هایی به دو زبان فارسی و انگلیسی برای راحتی مصرف کننده گان محترم تهیه شده تا در انتخاب تجهیرات کوتاه ترین زمان را صرف کنند. برای مشاهده دسته بندی با استفاده از فیلتر های موجود در هر صفحه می توانید به محصول مورد نیاز به راحتی دسترسی داشته باشید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + هشت =