استاندارهای کنتاکتور زیمنس : همانطور که می دانید شرکت زیمنس همواره در طراحی و تولید محصولات Low voltage یکی از شرکت های سرآمد در صنعت برق می باشد، بدین جهت محصولات تولیدی شرکت زیمنس با استانداردهای بروز جهانی تطابق داشته، کنتاکتور تولیدی این شرکت از این قاعده مستثنا نبوده و می توان با مطالعه جدول زیر استانداردهای پشتیبانی شده توسط این محصول شرکت زیمنس را مشاهده کرد.

کنتاکتور زیمنس کنتاکتور زیمنس 2

سطوح ولتاژ تغذیه کنتاکتور زیمنس :

تنوع در سطح ولتاژ بوبین یک کنتاکتور از قابلیت های مهم بوده و این امکان را فراهم می کند تا در مدارات با سطوح ولتاژ مختلف کنتاکتور را استفاده کرد. این خانواده از دارای 3 سطح ولتاژ می باشد. 220V AC , 110V AC , 24V DC

ترمینال های قدرت کنتاکتور 3RT :

کنتاکتور در سایزهای S00 و S0 دارای ترمینال پیچی یا فنری، در سایز S2 فقط دارای ترمینال پیچی، در سایز S3 تا S12 دارای ترمینال پیچی و شینه (باس بار) است.

  •  ترمینال پیچی (Screw)
  •  ترمینال فنری (Spring)
  • شینه (باس بار) (Ring cable lug)

تیپ های کنتاکتور زیمنس :

گستردگی کاربرد کنتاکتور در صنعت در کاربردهای مختلف باعث شده است تا شرکت های مختلف که سازنده کنتاکتور هستند برای بالاتر بردن عمر کنتاکتور و کاهش تنش های الکتریکی ناشی از آن کاربرد خاص، کنتاکتور ها با تیپ های مختلف تولید کنند. در شکل زیر می توان گروه های مختلف کنتاکتور که استاندارد IEC 60947-4-1 معرفی می کند و شرکت های سازنده کنتاکتور مطابق این استاندارد و گروه بندی می توانند کنتاکتور تولید کنند را مشاهده کرد.

تیپ های مختلف کنتاکتور زیمنس

شرکت زیمنس نیز از این قاعده مستثنا نبوده و تیپ های مختلفی را برای کاربردهای خاص برای مصرف کنندگاه خانواده کنتاکتور 3RT ارائه داده است.

  • AC1 مناسب برای بار های روشنایی یا اهمی خالص
  • AC3 مناسب برای بار های الکتروموتوری
  • AC6 کنتاکتور مناسب برای بارهای بانک خازنی و ترانسفورمری

تیپ های کنتاکتور زیمنس

بدست آوردن مشخصات کنتاکتور زیمنس از روی Article number یا کد type کنتاکتور :

با استفاده از جدول زیر میتوان مشخصات فنی کنتاکتور زیمنس از قبیل تعداد پل کنتاکتور، سایز کنتاکتور، توان کنتاکتور، نوع کانکشن کنتاکتور، سطح ولتاژ بوبین کنتاکتور و تجهیرات جانبی همراه کنتاکتور را به دست آورد.

کنتاکتور زیمنس از روی Article number

برای بزرگنمایی روی عکس کلیک نمایید.

 

مدل های مختلف کنتاکتور 3RT :

با توجه به جدول زیر می توان بصورت کلی با مدل های مختلف کنتاکتور 3RT آشنا شد.

مدل های مختلف کنتاکتور 3RT

ساختار ماژولار کنتاکتور زیمنس :

با توجه به تجهیزات جانبی کنتاکتور 3RT که در سایزهای مختلف به جزئیات آن پرداخته شد، پی به ساختار بسیار ماژولار این کنتاکتور می بریم. ماژولار بودن این کنتاکتور باعث تعمیر و نگهداری و نصب آسان و سریع آن در تابلو های توزیع، تابلو های کنترلی و … می شود.

افزایش راندمان مصرف انرژی با کنترل هوشمند سطح ولتاژ بوبین :

در مدل هایی از کنتاکتور 3RT که سطح ولتاژ بوبین آن ها هم بصورت AC و هم DC می باشد، بوبین آن ها دارای کنترل الکترونیکی ولتاژ برای کاهش مصرف انرژی است. به این صورت که یعد از وصل کردن بوبین کنتاکتور با سطح ولتاژ بالا برای کاهش مصرف انرژی ولتاژ روی بوبین کنتاکتور بصورت هوشمند به 24 ولت کاهش پیدا می کند و به دنبال آن حرارت تولید شده توسط کنتاکتور نیز با کاهش این سطح ولتاژ، کاهش پیدا می کند.

افزایش راندمان مصرف انرژی کنتاکتور زیمنس

شرکت زیمنس با ارائه این قابلیت برای کنتاکتورهای خود این امکان را فراهم می کند تا راندمان کاری در کل سیستم کاهش پیدا نکرده و به دنبال آن حرارات تولید شده ناشی از استفاده از کنتاکتور در تابلو برق عملا به صفر برسد.

افزایش راندمان مصرف انرژی بوبین کنتاکتور زیمنس

درجه حفاظت IP کنتاکتور زیمنس :

contactor 3RT مطابق با استاندارد IEC 60529 FW بصورت کلی دارای درجه حفاطت IP20 است و ترمینال های این کنتاکتور دارای درجه حفاطتی نمی باشد.

SPACE-SAVING بالا در کنتاکتور زیمنس :

امروزه ابعاد و اندازه یک تجهیز برای نصب در تابلو برق به جهت کاهش ابعاد کلی تابلو برق و در نهایت کاهش هزینه تمام شده آن دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد. این کنتاکتور با داشتن ساختاری کاملا compact دارای ابعاد و اندازه مناسبی بوده و حداقل فضا در تابلو برق را اشغال می کند یا به اصطلاح دارای SPACE-SAVING بالایی می باشد.

تطابق پذیر بودن کنتاکتور زیمنس :

کنتاکتور زیمنس طوری طراحی شده است که مکانیزم الکتریکی و مکانیکی آن جهت بکار بردن با کلید حرارتی زیمنس سری 3RV و سافت استارتر زیمنس سری 3RW کاملا تطابق داشته و بدون هیچ مشکلی می توان این تجهیزات را با یکدیگر در تابلو برق استفاده کرد و استفاده از آنها در یک غالب باعث تسریع و سهولت در کار می شود.

✅  Mechanical endurance یا حداکثر تعداد دفعات قطع و وصل مکانیکی کنتاکتور 3RT :

عمر مکانیکی کنتاکتور یا ظرفیت تعداد دفعات قطع و وصل مکانیکی در کنتاکتور یکی از گزینه های مهم در انتخاب کنتاکتور می باشد. بسته به سایز کنتاکتور دارای طرفبت های قطع و وصل 3، 5، 10، 20، 30 میلیون بار می باشد. برای اطلاع از ظرفیت تعداد دفعات قطع و وصل مکانیکی هر کنتاکتور می توان به دیتاشیت یا کاتالوگ محصول در سایت siemens مراجعه کرد.

✅  Electrical endurance یا حداکثر تعداد دفعات قطع و وصل الکتریکی کنتاکتور 3RT :

مقاومت الکتریکی کنتاکتور یا ظرفیت تعداد دفعات قطع و وصل الکتریکی متناسب با سطح جریان عبوری از کنتاکت های کنتاکتور یکی از گزینه های مهم در انتخاب کنتاکتور می باشد که باید به آن توجه کرد. کنتاکتور زیمنس بسته به سایز کنتاکتور دارای طرفبت های قطع الکتریکی متفاوتی متناسب با جریان عبوری از کنتاکت های خود می باشد. برای اطلاع از ظرفیت تعداد دفعات قطع و وصل الکتریکی هر کنتاکتور می توان به دیتاشیت یا کاتالوگ محصول در سایت siemens مراجعه کرد.

✅  ambient temperature یا دمای کاری کنتاکتور 3RT :

دمای کاری مجاز برای کنتاکتور زیمنس، از منفی 25 تا 60 درجه سانتی گراد می باشد و افزایش دمای کاری کنتاکتور از 40 درجه سانتی گراد همراه با افت توان نامی کنتاکتور خواهد بود. برای اطلاع از کاهش ظرفیت نامی کنتاکتور مطابق با افزایش دمای آن می توان به دیتاشیت یا کاتالوگ محصول در سایت siemens مراجعه کرد.

✅ installation altitudes یا ارتفاع از سطح دریا در کنتاکتور 3RT :

حداکثر ارتفاع از سطح دریا برای نصب کنتاکتور 5000 متر است. نکته ای که قابل توجه است زمانی که ارتفاع نصب کنتاکتور از 2000 متر بیشتر باشد با افت توان در کنتاکتور مواجه خواهیم شد.

installation altitudes یا ارتفاع از سطح دریا در کنتاکتور 3RT

برای اطلاع از کاهش ظرفیت نامی کنتاکتور مطابق با افزایش دمای آن می توان به دیتاشیت  یا کاتالوگ محصول در سایت siemens مراجعه کرد.

✅  IE3 / IE4 ready در کنتاکتور 3RT :

استاندارد EN 60034-30-1 در جدیدترین ریویژن خود برای موتورهای آسنکرون تا توان 1000 کیلووات، بیان کننده داشتن راندمان بالا در الکتروموتورها می باشد.

شرکت siemens با در نظر گرفتن این موضوع در کنتاکتورهای خود باعث شده است تا این قابلیت را داشته باشد تا برای راه اندازی الکتروموتورهای سری IE3 / IE4  مورد استفاده قرار گیرد.

سازگاری الکترومغناطیس یا Electromagnetic compatibility در کنتاکتور زیمنس : (EMC)

قطعاتی که در ماهیت عملکرد آن ها سوییچ زنی است و وجود یک چک در این عملکرد دخیل می باشد همواره باعث به وجود آمدن تداخلات الکترومغناطیسی هستند. این تداخلات (نویز) باعث اختلال در تجهیزات الکترونیکی و ابزاردقیق اطراف کنتاکتور می شود.

شرکت زیمنس با رعایت استانداردهای مطرح شده زیر همواره تلاش کرده تا هر آنچه بیشتر این تداخلات را در کنتاکتورهای خود کاهش دهد.

 IEC 60947-1, IEC 60947-4-1 and Class A according to CISPR 11, EN 55011

کنتاکت کمکی در کنتاکتور زیمنس :

بسیاری از پروسه ها این الزام ایجاد می شود که همراه با قطع و وصل کنتاکتور، سیگنال های را متناسب با وضعیت کنتاکتور در مدارات و تابلو برق یا برای دادن فیدبک به PLC زیمنس استفاده کنیم. شرکت siemens با در نظر گرفتن کنتاکت کمکی به عنوان تجهیز جانبی برای کنتاکتور 3RT این امکان را فراهم کرده تا در صورت امکان برای پروسه مورد نظر، مصرف کنندگان از کنتاکت کمکی در کنتاکتور استفاده کنند.

برای آشنایی بیشتر از انواع کنتاکت کمکی بر روی لینک زیر کلیک کنید.

انواع کنتاکت کمکی کنتاکتور زیمنس

انواع کنتاکت کمکی کنتاکتور زیمنس انواع کنتاکت کمکی کنتاکتور زیمنس 2

✅  یک کنتاکت NO و NC بصورت استاندارد در کنتاکتور سایز S0 تا S3 :

کنتاکتور های سایز S0 تا S3 همواره بیشترین کاربرد را در صنعت داشته و از طرفی داشتن کنتاکت کمکی همواره یکی از ملزومات مهم در کنتاکتور های این سایز می باشد.

در نتیجه شرکت زیمنس با در نظر گرفتن یک کنتاکت کمکی NO و یک کنتاکت کمکی NC برای این سایز از کنتاکتور های 3RT بصورت استاندارد تلاش خود برای برطرف کردن نیاز صنعت گران و کاهش هزینه آن ها و در نهایت افزایش فروش کنتاکتور زیمنس را نشان می دهد.

 

تجهیزات جانبی کنتاکتور زیمنس :

کنتاکتور 3RT شرکت زیمنس با داشتن تجهیزات جانبی مختلف که باعث افزایش انعطاف پذیری در استفاده از آن، کاهش هزینه تمام شده و کاهش فضای اشغال شده در تابلو در پروژه های مختلف این امکان را برای مصرف کنندگان فراهم می کند تا در کاربردهای مختلف از کنتاکتور زیمنس بهترین استفاده را کنند.

لازم بذکر است که تجهیزات جانبی کنتاکتور های زیمنس برای سایز های مختلف متفاوت می باشد که به صورت جداگانه در  زیر به آن پرداخته شده است.

کنتاکتور زیمنس سایز S00 :

سایز S00 کنتاکتور زیمنس شامل کنتاکتورهای 3 کیلو وات (7 آمپر)، کنتاکتور 4 کیلو وات (9 آمپر)، کنتاکتور 5.5 کیلو وات (12 آمپر)، کنتاکتور 7.5 کیلو وات (17 آمپر) می باشد.

در شکل زیر ابعاد و اندازه سایز S00 کنتاکتور 3RT قابل مشاهده است.

کنتاکتور زیمنس سایز S00

تجهیزات جانبی کنتاکتور سایز S00 سری 3RT :

تجهیزات جانبی کنتاکتور سایز S00 سری 3RT

کنتاکتور زیمنس سایز S0 :

سایز S0 کنتاکتور زیمنس شامل کنتاکتورهای 4 کیلو وات (9 آمپر) ، کنتاکتور 5.5 کیلو وات (12 آمپر) ، کنتاکتور 7.5 کیلو وات (17 آمپر) ،کنتاکتور 11 کیلو وات (25 آمپر) ،کنتاکتور 15 کیلو وات (32 آمپر) ، کنتاکتور 18.5 کیلو وات (38 آمپر) می باشد.

لازم بذکر است در این سایز کنتاکتور زیمنس اگر سطح ولتاژ بوبین ولتاژ DC باشد در ابعاد مقداری تفاوت با سری ولتاژ بوبین AC خواهد داشت.

در شکل زیر ابعاد و اندازه سایز S0 کنتاکتور 3RT قابل مشاهده است.

کنتاکتور زیمنس سایز S0

تجهیزات جانبی کنتاکتور سایز S0 سری 3RT :

تجهیزات جانبی کنتاکتور سایز S0 سری 3RT

کنتاکتور زیمنس سایز S2 :

سایز S2 کنتاکتور زیمنس شامل کنتاکتورهای 18.5 کیلو وات (38 آمپر) ، کنتاکتور 22 کیلو وات (50 آمپر) ، کنتاکتور 30 کیلو وات (65 آمپر) ،کنتاکتور 37 کیلو وات (80 آمپر) می باشد.

در شکل زیر ابعاد و اندازه سایز S2 کنتاکتور 3RT قابل مشاهده است.

کنتاکتور زیمنس سایز S2

کنتاکتور زیمنس سایز S3 :

سایز S3 کنتاکتور زیمنس شامل کنتاکتورهای 37 کیلو وات (80 آمپر) ، کنتاکتور 45 کیلو وات (95 آمپر) ، کنتاکتور 55 کیلو وات (110 آمپر) می باشد.

در شکل زیر ابعاد و اندازه سایز S3 کنتاکتور 3RT قابل مشاهده است.

کنتاکتور زیمنس سایز S3

تجهیزات جانبی کنتاکتور زیمنس سایز S2 و S3 :

تجهیزات جانبی کنتاکتور زیمنس سایز S2 و S3

کنتاکتور زیمنس سایز S6 :

سایز S6 کنتاکتور زیمنس شامل کنتاکتورهای 55 کیلو وات (110 آمپر) ، کنتاکتور 75 کیلو وات (150 آمپر) ، کنتاکتور 90 کیلو وات (185 آمپر) می باشد.

در شکل زیر ابعاد و اندازه سایز S6 کنتاکتور 3RT قابل مشاهده است.

3RT105 / 3RT145 :

کنتاکتور زیمنس سایز S6

3RT135 :

کنتاکتور زیمنس سایز S6 - 2

کنتاکتور زیمنس سایز S10 :

سایز S10 کنتاکتور زیمنس شامل کنتاکتورهای 110 کیلو وات (225 آمپر) ، کنتاکتور 132 کیلو وات (265 آمپر) ، کنتاکتور 160 کیلو وات (300 آمپر) می باشد.

در شکل زیر ابعاد و اندازه سایز S10 کنتاکتور 3RT قابل مشاهده است.

3RT106 / 3RT146 :

کنتاکتور زیمنس سایز S10

3RT126 :

کنتاکتور زیمنس سایز S10 - 2

3RT136 :

کنتاکتور زیمنس سایز S10 - 4

تجهیزات جانبی کنتاکتور زیمنس سایز S6 و S10 :

تجهیزات جانبی کنتاکتور زیمنس سایز S6 و S10

کنتاکتور زیمنس سایز S12 :

سایز S12 کنتاکتور Siemens شامل کنتاکتورهای 200 کیلو وات (400 آمپر) ، کنتاکتور 250 کیلو وات (500 آمپر) می باشد.

در شکل زیر ابعاد و اندازه سایز S12 کنتاکتور 3RT قابل مشاهده است.

3RT107 / 3RT147 :

کنتاکتور زیمنس سایز S12

3RT127 :

کنتاکتور زیمنس سایز S12 - 2

3RT137 :

کنتاکتور زیمنس سایز S12 - 3

تجهیزات جانبی کنتاکتور زیمنس سایز S12 :

تجهیزات جانبی کنتاکتور زیمنس سایز S12

لازم بذکر است تمامی تجهیزات جانبی بالا به صورت تفکیک شده مناسب برای کنتاکتور ها با ترمینال پیچی است. همچنین تمامی این محصولات برای کاربرد های مشابه برای کنتاکتور ها با ترمینال فنری موجود می باشد .

همچنین این خانواده از کنتاکتور ها مانند کنتاکتور های دیگر برند های موجود در بازار دارای مکانیزم مکانیکی و الکتریکی برابر می باشند.(تیغه، بوبین، محفظه، تیغه کمکی)

قابلیت نصب بصورت side by side :
سری 3RT2 را می توان بصورت side by side کنار هم نصب کرذ و به کار برد البته به شرطی که دمای کارکرد هر کنتاکتور از 60 درجه سانتی گراد بالاتر نرود. در صورت مواجه شدن با دمای بالاتر از 60 درجه سانتی گراد می بایست حداقل 10 میلی متر فاصله بین هر کنتاکتور در نطر گرفت.
لازم بذکر است در نصب کنتاکتور های خازنی در هر صورت می بایست حداقل 10 میلی متر فاصله برای نصب کنتاکتور در نظر گرفت.

Service life :

استفاده از کنتاکتورها در دمای محیط بالاتر، فشار بیشتری را بر قطعات آن وارد می‌کند. و باعث کاهش دوام مکانیکی و کوتاه شدن عمر آن می شود. جدول زیر کاهش دوام مکانیکی و کاهش طول عمر مفید را نشان می دهد.

ماژول Surge suppressors در کنتاکتور 3RT :

به علت خاصیت سلفی بودن بوبین کنتاکتور در هنگام قطع و وصل بوبینن کنتاکتور همواره دارای تنش الکتریکی خواهیم بود و این تنش یا نیوز بوجود آمده باعث اختلال در قطعات الکترونیکی اطراف کنتاکتور می شود. با استفاده از آپشن یا تجهیز جانبی Surge suppressors در کنتاکتور ( یک نوع فیلتر از جنس RC یا Varistor ) ضربات تغییر ولتاژ روی بوبین کنتاکتور کاهش پیدا می کند. ماژول Surge suppressors در کنتاکتور 3RT ماژول Surge suppressors در کنتاکتور 3RT - 2

از این رو شرکت زیمنس با ارائه این تجهیز جانبی برای کنتاکتور 3RT این امکان را فراهم کرده تا از کنتاکتور 3RT در محیط هایی که حداقل بودن نویز به وجود آمده از تجهیزات دارای اهمیت زیادی است بتوان استفاده کرد.

ماژول star-delta در کنتاکتور زیمنس :

راه اندازی الکتروموتور به صورت ستاره مثلث همواره به دلیل مقرون به صرفه بودن و همچنین سهولت در تامین تجهیزات نسبت به استفاده ار تجهیزات کنترل دور در صنعت در توان های مختلف همچنان مورد استفاده قرار می گیرد.

شرکت siemens با توجه به این موضوع در کنتاکتورهای توان های مختلف خود این قابلیت را بصورت یک تجهیز کامل جهت راه اندازی الکتروموتور بصورت ستاره مثلث، جزء تجهیزات جانبی کنتاکتور خود در نظر گرفته است. در شکل زیر می توان با استفاده از این تجهیز جانبی کنتاکتوردر چند سطح توان آشنا شد.

ماژول star-delta در کنتاکتور زیمنس ماژول star-delta در کنتاکتور زیمنس - 2 ماژول star-delta در کنتاکتور زیمنس - 3

قابلیت Overvoltage configuration در کنتاکتور 3RT بصورت آپشن :

حفاظت از بوبین کنتاکتور در مواقعی که تابلوی برق فاقد تجهیز حفاطتی برای کنترل سطح ولتاژ می باشد بسیار حائز اهمیت می باشد.

شرکت زیمنس با در نظر گرفتن قابلیت Overvoltage configuration برای کنتاکتور 3RT به وسیله یک دیود یا وریستور بصورت Built-in همواره روی بوبین کنتاکتورهای خود می تواند حفاطت اضافه ولتاژ را اعمال کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × سه =